Uitjes en evenementen

Taribush organiseert uitjes en evenementen in de natuur. Door het jaar heen organiseert Taribush twee festivals in de natuur van het Dwingelderveld. Het lente wandel festival en het Kuna festival.

Tips voor uitstapjes, Actief & Informatief

Bezoekerscentrum Nationaal Park, Dwingelderveld, Ruinen

Bij bezoekerscentrum Dwingelderveld ligt een speelnatuur waar u blij van wordt! Een wilgenhuttendorp, waterplas met waterpomp en klimbulten nodigen u uit om lekker vies te worden. In het bezoekerscentrum staan ze ook voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden over uw bezoek aan de natuur. Of u nu wil wandelen, fietsen, mountainbiken of paardrijden, ze helpen u graag op weg. Zij verzorgen ook excursies en andere activiteiten, voor jong en oud.

Drents Museum, Assen

Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. Met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis inspireren ze jong en oud. 

Koloniën van Weldadigheid, Unesco 

Werelderfgoed Lijst . Museum De Koloniehof, Frederiksoord. In de Koloniën van Weldadigheid ervaart u het unieke verhaal van Johannes van den Bosch, die vanuit zijn ideologie geloofde in een maakbare samenleving, de Maatschappij van Weldadigheid. Een unieke geschiedenis waarvan de sporen nog steeds zichtbaar zijn in het landschap. Een plek waaraan middels diverse initiatieven, een nieuwe betekenis wordt gegeven. De paupers, de bewoningsgeschiedenis in kaart gebracht op een digitale tafel. Pak de Kolonietram voor een rondrit met gids.

Gevangenismuseum, Veenhuizen.

Het spannendste uitje van Nederland, met boeven-bus en mini escaperoom! Het Gevangenismuseum vertelt verhalen over de gevolgen van normafwijkend gedrag. Verhalen over verpaupering, misdaad en straf. Verhalen die u anders naar vrijheid laten kijken, die uw nieuwsgierigheid aanwakkeren en u aan het denken zetten. Zij dagen u uit een mening te vormen, laten u vrij om te ontdekken wat u vindt, zodat u na een bezoek aan het Gevangenismuseum altijd iets rijker weggaat, dan u was gekomen.

Gasten beoordelen ons op

Zoover

Geweldige mooie camping midden in het Nationaalpark Dwingelderveld. Je loopt zo het bos in en zwembad om de hoek. Veel kinderactiviteiten. Hier kom je helemaal tot rust.