header_banner_image
header_banner_image_mobile

Direct boeken

terug naar overzicht

Open Science Hubs Drenthe: De Melkweg (open vanaf 1 juli)

sterrenwacht-camping-torentjeshoek.jpgReis door De Melkweg in Dwingeloo

In De Melkweg ontdek je wat je ziet met radio-ogen. Je loopt met grote stappen door de geschiedenis van de radiosterrenkunde, waarom is Nederland zo belangrijk daarin geworden? Je ontmoet astronomen, experts en ondernemers. Je ontdekt waarin radiogolven verschillen van (zichtbaar) licht.

Ontdek “onze” plek in De Melkweg en ga de strijd aan in de radio-battle.

Aan de rand van het Dwingelderveld staat een radio telescoop. ASTRON, het Nederlands instituut voor radio astronomie bestudeert met deze telescoop al sinds 1956 het heelal. In de Open Science Hub in Dwingeloo laten we de spannende wetenschap en techniek van ASTRON op een toegankelijke manier zien. Je maakt kennis met de geschiedenis van de radiosterrenkunde, met de techniek van radiotelescopen en natuurlijk met gaswolken, pulsars en zwarte gaten!60ba63a262f9d158bb9721c7641a6bf4_w340_h224_cp.jpg

Met radiostraling zijn we er voor het eerst achter gekomen wat onze plek in De Melkweg is. Daarom heet de Open Science Hub “De Melkweg.” Je ontdekt er wat radiogolven zijn en waarom je radioastronomie zo goed in Nederland kun doen. Je komt er achter wat je allemaal zou zien als je radio-ogen zou hebben. Je ontmoet enthousiaste sterrenkundigen.

Je richt het model van de Dwingeloo Radio Telescoop op hemellichamen en ontdekt wat er allemaal in het heelal te vinden is.

In De Melkweg combineren we filmpjes, proefjes en spelletjes. Want je ontdekt het meeste door zelf dingen te doen!

Wil je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief?

Naar de inschrijf pagina

Of wil je de app downloaden?

QR code