Direct boeken

terug naar overzicht

Col du Vam

Wil jij je klimcapaciteiten ook wel eens testen? Dan kun je tegenwoordig ook heel goed in Drenthe terecht. Vanaf oktober 2018 is hier nl. een splinternieuw fietsparcours op de VAM-berg geopend, een klimwalhalla voor elke sportieve fietser.

Het fietsparcours op de Col du VAM bestaat uit drie klimroutes en één afdaling. De routes zijn in totaal 2100 m lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Op de meest noordelijke route wacht aan het einde van het parcours ook nog eens een keienstrook van 150 meter met een stijgingspercentage van maar liefst 15%. Een echte kuitenbijter dus!

Ook is er een speciale mountainbikeparcours opengesteld voor het publiek, een spectaculair parcours met veel dalen en klimmen. Onderweg wachten je o.a. een vlonder van 300 meter en een drijvende waterbrug van 60 meter! Voor mountainbikers zijn twee verbindingsroutes aangelegd naar de VAM-berg, vanaf de Boslounge in Spier en vanuit Sleen. De MTB-route op de VAM-berg wordt aangegeven met de standaard markering voor MTB-routes.

De Col du VAM is zo'n 48 meter hoog. Na de beklimming heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Boven op de VAM-berg bevindt zich informatiecentrum De Blinkerd.

Routes

Bekijk hier de diverse fietsroutes op de VAM-berg, maak alvast een keuze:

Praktische info

Kom je met de fiets achterop de auto naar de VAM-berg? Dan kun je parkeren en opstappen bij:

  • Brasserie Torentjeshoek, Leeuweriksveldweg 1, Dwingeloo
  • Boslounge Spier, Oude Postweg 8, 9417 TG in Spier
  • Green Planet, Bultinge 2, 7933 TZ in Pesse
  • Parkeerplaats VAM-berg Zuid (volg het bordje P VAM-berg)
  • Parkeerplaats VAM-berg Noord, bij Koffiekiosk Het Blinkerdje, Vamweg 5 in Wijster (volg het bordje P VAM-berg)

Wil je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief?

Naar de inschrijf pagina

Of wil je de app downloaden?

QR code