Een dorp met veel natuur en activiteiten

Dwingeloo is een van de mooiste brinkdorpen van Drenthe. Het oude dorpscentrum wordt gevormd door De Brink die vroeger werd omringd door boerderijen en waar het vee over de drift naartoe werd gedreven.

Gelegen aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld is Dwingeloo een dorp met veel natuur. In 2011 werd Dwingeloo niet voor niets uitgeroepen tot het groenste dorp van Nederland. Een eyecatcher van het prachtige dorp is de ui-vormige Siepeltoren van de kerk.

In Dwingeloo is volop gelegenheid om een terrasje te pakken, in de winkeltjes te neuzen of lekker te dineren. Ook de vele activiteiten en evenementen die regelmatig plaatsvinden, trekken veel publiek. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Keramiekmarkt, Oogstdag, Dwingelermarkt, het Midzomerfestival, de Brinkdagen op woensdagen in juli en augustus en het Sterrenfestival.

Op de website van Dwingeloo Natuurlijk vindt u alle actuele evenementen en activiteiten die in Dwingeloo en omgeving worden gehouden. De laatste informatie vindt u tevens bij onze receptie.