Coronavirus

Laatste update: 7 mei 09.00 uur

Wij houden de nieuwsberichten over het coronavirus dagelijks in de gaten en handelen waar nodig. Torentjeshoek volgt de richtlijnen van het RIVM, Brancheorganisatie RECRON en overheden.

Het coronavirus zorgt dagelijks voor nieuwe ontwikkelingen en voor veel zorgen bij iedereen. Het is daarom terecht dat hier veel vragen over zijn. Vandaar dat wij voor u zoveel mogelijk vragen via deze pagina willen beantwoorden.

Consequenties voor onze gasten

Er is op dit moment geen reden om of vakanties te vermijden of af te lassen. Drenthe is nog steeds een veilig gebied om naar toe te reizen.

We staan in nauw contact met de lokale instanties (GGD), de brancheorganisatie en gemeenten die ons op de hoogte houden van (lokale) ontwikkelingen omtrent het virus.

Belangrijk om te weten: Op dit moment is het coronavirus geen reden tot annuleren en valt het niet onder de annuleringsverzekering. Kosten van een annulering worden volgens de Recron voorwaarden berekend. U kunt de voorwaarden vinden op de website van de Hiswa-Recron.

Situatie vanaf 1 juli

Met ingang van 1 juli mogen de sanitairgebouwen weer open en kunt u weer gebruik maken van deze faciliteiten. Ook de horecavoorzieningen zijn dan vanaf 1 juni weer geopend uiteraard op basis van de voorwaarden zoals deze door de overheid bepaald zijn. 

Er wordt namens ons door de Recron druk uitgeoefend om mogelijk eerder volledig open te kunnem met onze camping. Blijf upto date via onze site en socialmedia.

Faciliteiten

Op 1 juli zal het sanitairgebouw weer toegankelijk zijn voor onze gasten tot die tijd zijn de chemische stortplaatsen blijven beschikbaar. Lees hier meer over de noodverordening: https://www.vrd.nl/coronavirus-in-drenthe/nieuwsoverzicht.html.

Per 1 juni zal onze Lounge & Bar, terras en Snackbar weer openen op basis van de door de overheid bepaalde voorwaarden. Tot 1 juni is de snackbar beperkt geopend voor afhaal.

Accommodaties met eigen sanitair en de privé sanitair units zijn niet door de veiligeidsregio gesloten. Uw boeking voor deze accommodaties kan dus doorgaan. Heeft u nog geen boeking? Dan kunt u die maken via Zoek en boek, u kunt dan direct te beschikbaarheid zien.   

Veelgestelde vragen coronavirus

Bij camping Torentjeshoek volgen we de situatie rondom het coronavirus (COVID-19) op de voet. Maar we begrijpen dat er veel vragen zijn, daarom hebben wij voor u hieronder veelgestelde vragen over de gevolgen van het coronavirus voor uw verblijf/vakantie beantwoord.

Algemene vragen

Kan ik nog op vakantie vanwege het coronavirus (COVID-19)?
Ja, wij zijn nog open. Maar het is een terechte vraag. We begrijpen dat u met een gerust gevoel op vakantie wilt. Daar doen wij ons uiterste best voor. Uw vakantie kan nog steeds doorgaan. Voor een verblijf op onze camping gelden dezelfde landelijke richtlijnen als die u thuis opvolgt. Daarnaast nemen wij een aantal extra maatregelen.

Op last van de overheid blijft ons sanitairgebouw tot tenminste 20 mei gesloten, zie ook het kopje "Faciliteiten".

Mogen buitenlandse gasten nog steeds op vakantie naar Torentjeshoek  vanwege het coronavirus (COVID-19)?
Voor buitenlandse gasten geldt dat het inmiddels t/m 20 mei 2020 niet meer is toegestaan om voor toeristische doeleinden te reizen naar het buitenland.

Is de receptie open?
Zeker, de receptie is van maandag t/m zaterdag open van 9.00 – 12.00 uur & 13.00 – 17.00 uur. Op zondag is de receptie geopend van 10.00 – 12.00 uur & 13.00 – 17.00 uur. Wij verzoeken u echter om alleen naar de receptie toe te gaan indien nodig. Indien mogelijk vragen voor de receptie per mail of telefoon te stellen en contact met onze receptie dames zo veel mogelijk te beperken. Ga alstublieft niet met het hele gezin naar binnen en bij voorkeur met maximaal twee gasten tegelijk. Houdt afstand van de medewerkers en andere gasten. We verzoeken u om betalingen zoveel mogelijk per pin te voldoen.

Als ik nu boek voor de zomer, kan ik dan gratis annuleren?
Wilt u nu een boeking maken voor komende zomer? Dat is geen probleem. Wij hebben besloten om in deze onzekere tijd anders om te gaan met de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden. Dit houd in dat u vanaf 1 april vrijblijvend uw vakantie kunt boeken voor seizoen 2020 met versoepelde “Coronavoorwaarden”. Uw boeking kan onder deze voorwaarden nog gratis geannuleerd worden, mocht dit onverhoopt toch wenselijk zijn door gezondheidsgevaar naar aanleiding van het Corona virus. Dit kan tot twee weken voor uw aankomstdatum (Treehouse XXL heeft afwijkende voorwaarden). Dan zal de eerste betalingstermijn moeten worden voldaan en vervalt het gratis annuleren. Omboeken naar een andere periode binnen het seizoen is dan nog wel mogelijk. U kunt hiervoor een tegoedbon aanvragen via de mail.

Voor de verhuuraccommodaties gelden de volgende voorwaarden:

  • 1e aanbetaling van 50 % 3 dagen na reservering
  • Restant betaling 14 dagen voor aankomst

Vragen m.b.t. omboeken of annuleren

Mijn vakantie valt in de periode tot 1 juli. Wat als ik wil omboeken?
Natuurlijk zien wij het liefst dat uw vakantie de komende weken gewoon door kan gaan. Heeft u een vakantie geboekt met een aankomstdatum tot 1 juli? En besluit u deze te verzetten? Neem dan contact met ons op via de mail, om uw verblijf naar een latere datum te verplaatsen binnen seizoen 2020.

Zit er een meerprijs aan het omboeken?
Het is mogelijk dat dat er een meerprijs zit aan het omboeken. Dit is het geval als de nieuwe datum in een duurdere periode valt. Geld teruggave i.v.m. een goedkopere periode wordt niet gedaan.

Kan ik mijn reservering wijzigen naar een onbekende datum?
Nee, dat is niet mogelijk. Bij een wijziging van een boeking is er altijd een nieuwe datum nodig.

Mijn vakantie valt in de periode tot 1 juli. Wat als ik wil annuleren?
Normaliter hanteren wij annuleringen volgens de Recron voorwaarden. In deze tijden moeten we elkaar zo veel mogelijk helpen en ondersteunen, vandaar dat wij soepeler om zullen gaan met de annuleringsvoorwaarden. Besluit u te annuleren? Neem dan contact met ons op via de mail.

Mijn vakantie valt buiten de periode tot 1 juli. Wat als ik wil annuleren of omboeken?
Vanaf 1 juli zijn we weer volledig geopend. Zowel onze horeca als onze sanitairgebouwen zullen dan weer geopend zijn. 

Voor alle Nederlandse gasten geldt dat op dit moment reserveringen vanaf 1 juli niet kunnen worden omgeboekt of geannuleerd met als reden het coronavirus. Mocht u desondanks toch willen annuleren, dan volgen wij de voorwaarden van de Recron. U kunt de voorwaarden vinden op de website van de Hiswa-Recron. In veel gevallen is het verstandig om de ontwikkelingen rondom het coronavirus even af te wachten, zeker als je een vakantie hebt geboekt die verder in de toekomst plaatsvindt. 

Kunnen de annuleringsvoorwaarden van de boekingen nog wijzigen als er nieuwe berichtgeving komt vanuit het RIVM?
Dat is eventueel mogelijk. Wij houden de berichtgeving van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nauwlettend in de gaten. Tot die tijd kunnen wij daar geen verdere uitspraken over doen.

Vragen over hygiëne

Welke maatregelen neemt camping Torentjeshoek om verspreiding te voorkomen?

Update: op last van de overheid blijft het sanitairgebouw tot 1 juli gesloten. Vanaf 1 juli zal het sanitairgebouw weer geopend zijn. Uiteraard kunt u wel gewoon gebruik maken van uw eigen sanitair. 

Het landelijk beleid is erop gericht om de sociale contacten met anderen tot een minimum te beperken en de (hand)hygiëne te waarborgen. Dit beleid volgen wij en alle medewerkers op. Er is nóg meer aandacht voor de schoonmaak op het hele park. Uit voorzorgsmaatregel hebben wij ook faciliteiten gesloten. Kijk voor meer informatie hierover bij het kopje faciliteiten.

Gelden er extra maatregelen voor de gasten betreffende de hygiëne?
Wij adviseren ook onze gasten op de camping hun verantwoording te nemen.

We drukken u op het hart om uw eigen gezondheid voorop te stellen. Mocht u besluiten naar ons af te reizen, dan vragen we u de hygiëne protocollen van de RIVM in acht te nemen. Heeft u de welbekende gezondheidsklachten dan vragen we u met klem, uw medemens te beschermen en thuis te blijven.

Vragen over jaar- en seizoenplaatsen

Wanneer mogen jaar- en seizoensgasten komen?
De opening van het seizoen blijft nog steeds 27 maart. U mag gewoon gebruik maken van uw staplaats bij ons. Wij rekenen er op dat u zelf de verantwoordelijkheid neemt om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Mochten er andere ontwikkelingen plaats vinden vanuit de overheid, dan zullen we ons daarop aanpassen en u op de hoogte stellen via e-mail en onze eigen site en de algemene site van Ardoer https://www.ardoer.com/nl/coronavirus