Coronavirus

Laatste update: 17 juli 09.00 uur

Wij houden de nieuwsberichten over het coronavirus dagelijks in de gaten en handelen waar nodig. Torentjeshoek volgt de richtlijnen van het RIVM, Brancheorganisatie RECRON en overheden.

Het coronavirus zorgt dagelijks voor nieuwe ontwikkelingen en voor veel zorgen bij iedereen. Het is daarom terecht dat hier veel vragen over zijn. Vandaar dat wij voor u zoveel mogelijk vragen via deze pagina willen beantwoorden.

Consequenties voor onze gasten

Er is op dit moment geen reden om of vakanties te vermijden of af te lassen. Drenthe is nog steeds een veilig gebied om naar toe te reizen.

We staan in nauw contact met de lokale instanties (GGD), de brancheorganisatie en gemeenten die ons op de hoogte houden van (lokale) ontwikkelingen omtrent het virus.

Belangrijk om te weten: Op dit moment is het coronavirus geen reden tot annuleren en valt het niet onder de annuleringsverzekering. Kosten van een annulering worden volgens de Recron voorwaarden berekend. U kunt de voorwaarden vinden op de website van de Hiswa-Recron.

Situatie vanaf 15 juni

Met ingang van 15 juni zijn de sanitairgebouwen weer open en kunt u weer gebruik maken van deze faciliteiten. Ook de horecavoorzieningen zijn sinds 1 juni weer geopend uiteraard op basis van de voorwaarden zoals deze door de overheid bepaald zijn. 

Faciliteiten

Op dit moment zijn al onze faciliteiten weer geopend. Onze buren Beleefpark Dwingeloo zijn al weer een paar weken open en ons animatieteam zal van 4 juli tot 21 augustus een gevarieerd programma verzorgen. De looproute van zowel de bar als de toiletten zorgt ervoor dat zitruimte binnen nu even niet mogelijk is.   

Veelgestelde vragen coronavirus

Bij camping Torentjeshoek volgen we de situatie rondom het coronavirus (COVID-19) op de voet. Maar we begrijpen dat er veel vragen zijn, daarom hebben wij voor u hieronder veelgestelde vragen over de gevolgen van het coronavirus voor uw verblijf/vakantie beantwoord.

Algemene vragen

Kan ik nog op vakantie vanwege het coronavirus (COVID-19)?
Ja, wij zijn nog open, het is een terechte vraag. We begrijpen dat u met een gerust gevoel op vakantie wilt. Daar doen wij ons uiterste best voor. Uw vakantie kan nog steeds doorgaan. Voor een verblijf op onze camping gelden dezelfde landelijke richtlijnen als die u thuis opvolgt. Daarnaast nemen wij een aantal extra maatregelen.

Is de receptie open?
Zeker, de receptie is van maandag t/m zaterdag open van 9.00 – 12.00 uur & 13.00 – 17.00 uur. Op zondag is de receptie geopend van 10.00 – 12.00 uur & 13.00 – 17.00 uur. Wij verzoeken u echter om alleen naar de receptie toe te gaan indien nodig. Ga alstublieft niet met het hele gezin naar binnen en bij voorkeur met maximaal twee gasten tegelijk. Houdt afstand van de medewerkers en andere gasten. We verzoeken u om betalingen zoveel mogelijk per pin te voldoen.

Vragen m.b.t. omboeken of annuleren

Mijn vakantie valt buiten de periode tot 15 juni. Wat als ik wil annuleren of omboeken?
Vanaf 15 juni zijn we weer volledig geopend. Zowel onze horeca als onze sanitairgebouwen zijn dan weer geopend. 

Voor alle Nederlandse gasten geldt dat op dit moment reserveringen vanaf 15 juni niet kunnen worden omgeboekt of geannuleerd met als reden het coronavirus. Mocht u desondanks toch willen annuleren, dan volgen wij de voorwaarden van de Recron. U kunt de voorwaarden vinden op de website van de Hiswa-Recron. In veel gevallen is het verstandig om de ontwikkelingen rondom het coronavirus even af te wachten, zeker als je een vakantie hebt geboekt die verder in de toekomst plaatsvindt. 

Wat gebeurt er met mijn boeking als de maatregelen rondom de corona weer worden aangescherpt naar aanleiding van een nieuwe uitbraak golf?
Wanneer versoepelingen weer worden terug gedraaid, zullen wij ons daar op aanpassen. Dit kan betekenen dat annuleeringsvoorwaarden weer versoepeld zullen worden. Laten we hopen dat dit niet zal hoeven, maar mocht het toch zover komen dan zullen we dit via deze pagina kenbaar maken.  (invoegen

Vragen over hygiëne

Welke maatregelen neemt camping Torentjeshoek om verspreiding te voorkomen?

Het landelijk beleid is erop gericht om de sociale contacten met anderen tot een minimum te beperken en de (hand)hygiëne te waarborgen. Dit beleid volgen wij en alle medewerkers op. Er is nóg meer aandacht voor de schoonmaak op het hele park. Uit voorzorgsmaatregel hebben wij ook faciliteiten gesloten.

Gelden er extra maatregelen voor de gasten betreffende de hygiëne?
Wij adviseren ook onze gasten op de camping hun verantwoording te nemen.

We drukken u op het hart om uw eigen gezondheid voorop te stellen. Mocht u besluiten naar ons af te reizen, dan vragen we u de hygiëne protocollen van de RIVM in acht te nemen. Heeft u de welbekende gezondheidsklachten dan vragen we u met klem, uw medemens te beschermen en thuis te blijven.

Vragen over jaar- en seizoenplaatsen

Wanneer mogen jaar- en seizoensgasten komen?
De opening van het seizoen blijft nog steeds 27 maart. U mag gewoon gebruik maken van uw staplaats bij ons. Wij rekenen er op dat u zelf de verantwoordelijkheid neemt om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Mochten er andere ontwikkelingen plaats vinden vanuit de overheid, dan zullen we ons daarop aanpassen en u op de hoogte stellen via e-mail en onze eigen site en de algemene site van Ardoer https://www.ardoer.com/nl/coronavirus