Nationaal Park Dwingelderveld

Beleef Drenthe, beleef Dwingeloo!

Onze camping ligt aan de rand van natuurgebied Dwingelderveld. U loopt vanaf de camping het toegangspad af en staat midden in de prachtige natuur met Drentse heide. Vanaf de camping starten diverse wandelroute en fietsroutes door het natuurgebied. Onderweg doet u de prachtige brinkdorpen in de omgeving aan.


Nationaal park Dwingelderveld

het beste van Drenthe

In Zuidwest Drenthe, nabij Camping Torentjeshoek, ligt het prachtige Nationaal Park Dwingelderveld. Het afwisselende gebied trekt jaarlijks vele natuurgenieters, fietsers en wandelaars.

De vele vennetjes, veenmoerassen, heidesoorten en plantensoorten prijken in het landschap van het Nationaal Park. Verder lopen twee kuddes Drentse heideschapen in het park. De herders zien u er graag voor een bezoekje. Elke dag vanaf 17.00 uur kunnen kinderen de schapen aaien en knuffelen tijdens een knuffelkwartiertje. Het bezoek aan de schaapskooi is bovendien ideaal in combinatie met een wandeling.

Vanuit het bezoekerscentrum Dwingelderveld vinden diverse activiteiten en excursies plaats, zoals de Spetterende Zomerweken en speurtochten. Tevens kunt u genieten van de vogels of vlinders in de bloemrijke tuin.

In 1991 is Dwingelderveld ingesteld als Nationaal Park. Het gebied is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van ons land. Onder beheer van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten wordt geprobeerd om de leefomstandigheden voor plant en dier optimaal te houden.

Kijk voor meer informatie op de website het Nationaal Park Dwingelderveld. Bij onze receptie hebben we tevens wandelkaarten en fietskaarten of informeren onze medewerkers u graag over leuke dagroutes. 

Ga terug naar overzicht

Direct boeken

Wij staan online, telefonisch en via mail voor u klaar!

Boeken voor 2019

Contactgegevens

Camping Torentjeshoek
Leeuweriksveldweg 1
7991 SE Dwingeloo
(0521) 591 706
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2018 Camping Torentjeshoek - Privacyverklaring

Realisatie Tazo Designs