Hunebedmuseum Borger

Beleef Drenthe, beleef Dwingeloo!

Onze camping ligt aan de rand van natuurgebied Dwingelderveld. U loopt vanaf de camping het toegangspad af en staat midden in de prachtige natuur met Drentse heide. Vanaf de camping starten diverse wandelroute en fietsroutes door het natuurgebied. Onderweg doet u de prachtige brinkdorpen in de omgeving aan.


Hunebedmuseum Borger

De prehistorie komt tot leven

Benieuwd hoe de hunebedbouwers duizenden jaren geleden leefden en wonen? De prehistorie komt tot leven in het Hunebedmuseum in Borger!

De eerste boeren die zich in Drenthe vestigden bouwden grote stenen grafmonumenten, hunebedden, waarvan de restanten nog steeds in Drenthe zijn te vinden. In de provincie Drenthe staan nog 54 hunebedden en het grootste hunebed staat naast het Hunebedmuseum in Borger.

In het Hunebedmuseum kunt u terecht voor het verhaal over de mysterieuze graven en de boeren die ze hebben gebouwd. Daarnaast organiseert het Hunebedcentrum regelmatig tentoonstellingen, markten en bijvoorbeeld wandelingen. Voor een actueel overzicht van de activiteiten kunt u terecht op http://www.hunebedcentrum.nl/ .

Bij onze receptie kunnen wij u tevens informeren over aanvullende uitjes en de beste route naar Borger. 

Ga terug naar overzicht

Direct boeken

Wij staan online, telefonisch en via mail voor u klaar!

Boeken voor 2019

Contactgegevens

Camping Torentjeshoek
Leeuweriksveldweg 1
7991 SE Dwingeloo
(0521) 591 706
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2018 Camping Torentjeshoek - Privacyverklaring - Algemene voorwaarden

Realisatie Tazo Designs